Welcome to the studio creatives. We have taken over the website of instoreclubhouse. Be inspired. Welcome to the studio creatives. We have taken over the website of instoreclubhouse. Be inspired.

News

Lezen is het nieuwe netflix

Lezen is het nieuwe netflix

Tijdens de lockdown hebben we wat afgekeken. Ik kan wel zeggen dat ik bijna alle aanraders van Netflix wel heb gezien. Natuurlijk zijn de klassiekers zoals Sex and The City of Suits ook heerlijk om te herhalen en eens helemaal terug te kijken. Maar ik moet zeggen dat ik het een beetje zat ben. 

Film kijken is voor mij ontspanning, maar ik mis het echt zo om geprikkeld en  uitgedaagd te worden. Deze hele k*tcorona is alles wat ons uit kan dagen wel een beetje weggenomen, dus kom maar op met die prikkels! 

Omdat ik merk dat ik serieus struggle qua mindset nu en alles weer leuk en licht wil maken, neem ik jullie mee op mijn zoektocht naar extase deze tijd. Gewoon lol. Lekker ontdekken en avonturen beleven. Ik ga het allereerst proberen met lezen. Klinkt oersaai, maar is het echt niet! En daarnaast leer ik ook van alles.

Ik wil jullie een aantal tips geven voor boeken die ik heb gelezen en die ik ga lezen. Ik ga heerlijk op filosofische boeken waarbij ik het gevoel heb dat ik mijn mindset train en minimaal de dag erna zo blijf denken, maar ook een (erotische) roman gaat er goed in. Grappig: wat films betreft is er voor mij niets heerlijker dan een happy end movie, maar boeken mogen zo spannend mogelijk. Waarschijnlijk doordat ik er dan in mijn hoofd zelf beelden bij kan bedenken. Love it.

Lezen is net als hardlopen. Je kijkt ertegenop, de opstart is lastig, maar op een gegeven moment heb je niet eens meer door dat je leest en geeft het je ontzettend veel voldoening! Momenteel mee bezig:

- Echte mensen deugen | Wát een boek. Iets waar ik ook van overtuigd ben. De mensheid is van nature een heel goed sociaal volk. Door het verdeel en heers spelletje worden we slecht afgebeeld. Daar doet de media natuurlijk flink aan mee. Deze lees ik momenteel en vind hem echt heerlijk.

- Think & Grow Rich | vond ik lastig doorheen komen, maar er wordt zoveel herhaald dat je op een gegeven moment echt zo gaat denken. Law Of Attraction here you are.

- Getting Things Done | chaoot? Altijd met van alles bezig? Dit boek helpt je je taken te ordenen en stap voor stap te plannen. 

- Tantra spirituele gids | Het is geen kamasutra. Het is echt een manier om je eigen seksualiteit te ontdekken. En dat kan ook heel goed alleen!

- My wonderful world of fashion | Gewoon lekker bladeren door mooie afbeeldingen. Pak een pen en klieder mee. Moodboards maken mag ook. 

- The subtle art of not giving a fuck | Very masculine. Ik vond dat ik hem moest lezen. Ik vind het een tegenhanger van Law of Attraction, dus juist wat je geen aandacht geeft groeit, maar ik weet nog niet wat ik ervan vind. Laat jij het me weten wat jij ervan vindt?

- Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt | Dit boek lees je niet in een keer uit maar pak je zo nu en dan. Vooral als ik teveel in mn hoofd zit pak ik deze en wordt ik wat lichter.

Ik heb ook nog heerlijke instagram accounts die me prikkelen en veel inspiratie geven. Daar wijd ik een volgende blog aan.

See u

x Mel 

Tip: probeer jezelf te trainen om een vast moment per dag te lezen. Voor mij is voor het slapen echt heerlijk, maar het kan voor jou misschien juist in de ochtend zijn als iedereen nog slaapt. (als een meditatie).

Tip: Check bij vriendinnen welke boeken zij nog hebben liggen. Ik vind zelf het kopen van een nieuw boek echt een kadootje voor mezelf, maar het is niet altijd lekker voor de portemonnee. 

Tip: zorg ervoor dat je een pen en papier naast je bed legt. Ik krijg soms ingevingen of heb het gevoel dat ik heel veel te vertellen heb. Mijn vriend zit niet altijd te wachten op mijn onsamenhangende verhalen zonder clou en dus schrijf ik zo nu en dan en het werk voor mij echt hetzelfde. Gek he.

Elk boek is super persoonlijk, dus ik zou zeggen: ga de uitdaging aan! Heb jij een leuke tip voor een boek? Laat het weten en deel het met ons in de comments. Wie weet starten we wel een boeken club house... met een fles wijn.. lekker in het gras... to be continued...

 

Laat een reactie achter

x